+45 28 34 42 22 Helle@slankecoachen.dk

Sådan kan chokolade få plads i dit vægttab

Chokolade er trøstespisningens absolutte nummer et. Derfor er det også svært at undvære. Det behøver du heldigvis heller ikke

Spiser du også gerne chokolade, når du synes, du har haft en hård dag? Eller når du skal hygge dig lidt? Eller når du sidder alene en aften og har lidt ondt af dig selv?chokolade.jpg

Så er du ikke alene.

Chokolade er for voksne, hvad sutten er for et lille barn. Den smelter på tungen. Den er sød og blød og glider let ned ligesom modermælk. Chokolade er trøst, hygge og omsorg.

Derfor kan det også virke helt umuligt at leve uden. En klient fortalte, at hun havde opgivet at blive veganer. Hun kunne sagtens undvære kød og ost, men hun kunne ikke forestille sig at skulle opgive chokolade. Hvis du heller ikke kan leve uden, har jeg en god nyhed til dig:

Du gerne spise chokolade i forbindelse med dit vægttab

Det betyder ikke, at du må spise det hele tiden og i ubegrænsede mængder. Som altid er mådehold vejen til succes. Her er løsningen på, hvordan du gør det:

  • Vælg kvalitet frem for kvantitet. Det behøver ikke være den helt mørke, bitre, hvis du ikke kan lide den. Hvis du foretrækker lys eller hvid chokolade, skal du spise det, men vælg den bedste kvalitet, du kan få. Lad supermarkedets billigste plader ligge, og gør det til en regel at vælge lidt men godt. Spis KUN til din trang er dæmpet. Du behøver ikke spise op. Tværtimod. Chokolade kan holde sig meget længe på øverste hylde i skabet
  • Hvad du ikke køber, kan du ikke spise. Hvis du køber chokolade for at have det liggende, til du får lyst til det eller får gæster, kan du være sikker på, at lysten hurtigt vil melde sig. I stedet skal du gøre det til et bevidst valg: “I dag vil jeg forkæle mig selv med et stykke god chokolade”. Det skal ikke være noget, du putter i munden, bare fordi det er der. Derfor skal du heller ikke have en slikskuffe derhjemme eller have en skål stående fremme. Giv dig selv tid til at overveje, om det virkelig er det, du har lyst til, og spis det kun, hvis svaret er ja.
  • Brug ikke chokolade som erstatning for noget andet. Hvis du elsker smagen af chokolade, så spis det og nyd smagen. Lad være med at spise det, fordi du er træt, ked af det eller keder dig. Tænk over andre måder, du kan give dig selv omsorg i de situationer. Hvis chokoladen opfylder andre behov end ren og skær nydelse, er du på afveje.

Hvis du kan holde dig til de simple regler, er der ingen grund til, at du skal undvære chokolade, bare fordi du er i gang med et vægttab. Du har også brug for en pause ind imellem. Du skal som i alle andre situationer sørge for, at pauserne ikke tager overhånd.

 

 

Få 10 lette skridt til er slankere og gladere dig

Og modtag mit nyhedsbrev med endnu flere tips til dit vægttab

Tak for din tilmelding. Din link til aktivering kommer i en mail