+45 28 34 42 22 Helle@slankecoachen.dk

SnacksDu ved, at du spiser for mange snacks. Men hvordan får du det stoppet?

Hvis du har læst mit første indlæg om småspiseri  og ført din liste over, hvor mange gange du snuppede et par hurtige snacks eller skulle lige til det, vil du sandsynligvis også have opdaget, at der blev stadig flere minusser på listen. Efterhånden som du blev bevidst om din adfærd, stoppede du dig selv, inden der kom noget i munden. Hvis du har været helt ærlig, vil du desværre også kunne se, at det ikke nødvendigvis førte til, at der kom færre plusser.

Det er ikke dig, der er svag

Din krybdyrhjerne, som jeg før har været inde på, er et vanedyr, og den vil altså have sin snack, uanset hvad du har bestemt. Hvis det ikke lykkes i første omgang, prøver den bare at lokke dig ud i køkkenet igen. Før eller siden fanger den dig i et uopmærksomt øjeblik, og så ryger der noget mams indenbords.

Din beslutsomhed og viljestyrke er altså ikke nok. Du er nødt til at FJERNE FRISTELSER

Hvad du ikke har i huset, kan du ikke spise

Så enkelt er det. Hvis du derimod køber lækkerier til weekenden allerede om mandagen, er der stor chance for, at i hvert fald en del af det vil være væk inden torsdag. Det er fristende at have et lille lager af gode sager til uventede gæster (og nu var det jo lige på tilbud, ikke?)  men jeg tror, du allerede har gjort de samme erfaringer som jeg har:

  • Uventede gæster kommer ikke så ofte, som du bilder dig selv ind
  • Når de endelig dukker op, er lageret af lækkerier på mystisk vis næsten tomt
  • Du bor i rimelig afstand fra butikker, så nye forsyninger kan skaffes i en snæver vending

Der er altså INGEN GRUND til at gemme fristelser derhjemme. Selve din viden om, at der ligger en pakke chokolade i skuffen, kan være nok til, at dine tanker kredser om den. Hvorfor dog udsætte dig selv for den pine? Før eller senere vinder vanen over viljen, og du snupper lige et lille stykke. Hvorefter du skammer dig og fortæller dig selv, at det alligevel ikke nytter noget, når du er sådan et skvat. Så kan det også være lige meget, det nytter jo ikke noget, og nu er pakken jo åben…

Jeg gentager:

Hvad du ikke har i huset, kan du ikke spise

Det kan jeg jo sagtens sige, men måske er der andre i familien end dig, som elsker snacks, og som måske ikke har vægtproblemer (ja, så uretfærdig kan verden være indrettet). Måske er der ting, du ikke vil give afkald på, fordi de er så tæt forbundet med din personlige udgave af det gode liv. Til dig tilbyder jeg en KICKSTART, hvor jeg kommer hjem til dig, og vi sammen kigger på dit liv og i dine skuffer og lægger en realistisk plan for dit vægttab.

Indtil du er klar til det, kan du forsøge dig med at stille barrierer op mellem dig og de lækre snacks ved at lave nogle enkle regler som f.eks.

  • Jeg spiser kun, når jeg sidder ned
  • Jeg spiser ikke foran fjernsynet eller computeren
  • Jeg har ikke snacks stående fremme
  • Jeg rydder maden af bordet så snart, alle er færdige med at spise – så kan vi sidde og hygge bagefter

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

Få 10 lette skridt til er slankere og gladere dig

Og modtag mit nyhedsbrev med endnu flere tips til dit vægttab

Tak for din tilmelding. Din link til aktivering kommer i en mail