+45 28 34 42 22 Helle@slankecoachen.dk

Har du nogensinde hørt den bemærkning i forbindelse med dit vægttab?

Så er du ikke den eneste. Især veninderne er flinke til lige at komme med den tilføjelse, efter at de har rost dig for at have tabt dig. Nogle af mine klienter er ligefrem holdt op med at tabe sig efter for mange af den slags bemærkninger. De begyndte at se kritisk på deres nye, slankere krop, og det var jo ikke lige det, de havde brug for. Nu var de lige så stolte over, hvad de havde opnået.

Hvorfor siger folk sådan?

Der var sandsynligvis ingen, der sagde noget, da du begyndte at tage på.

“Nu må du altså heller ikke blive tykkere!”

Kan du forstille dig veninderne eller kollegerne sige det? Nej, vel? Det kunne måske oven i købet have været en hjælp, hvis de havde gjort det (med et mere diplomatisk ordvalg, selvfølgelig)

Sjovt nok oplever min særdeles veltrænede søn noget tilsvarende, efter at han er blevet seriøs med at vægtløfte. “Nu må du altså heller ikke blive større!” lyder det fra familie og bekendte. Og ja, jeg har selv været med på holdet, for jeg synes også, han har fået kæmpestore lår, men grundlæggende kommer det ikke mig ved, og han er selv ligeglad, så nu holder jeg min mund. Heldigvis er han også et venligt menneske, der ikke kunne drømme om at sige til tante Tove, at hun hellere skulle se at få strammet op på sin hængerøv. Det er nemlig mest de lidt slatne typer, som lader sig provokere af musklerne. Der kommer ingen negative bemærkninger fra folk, som selv er veltrænede.

Det virker velkendt, gør det ikke?

Hvis du tænker efter, er det som regel kvinder, der selv har et par kilo for meget på sidebenene, som synes, du er ved at blive for tynd. Kvinder, som selv har været på slankekur og opgivet den eller har taget på igen. Eller kvinder, som jævnligt fortæller sig selv, at de er lidt for tykke. Ved at tabe dig viser du, at det kan lade sig gøre, og eftersom du ikke er noget overmenneske, burde det i princippet være muligt for alle at gøre det samme. Derved har du overtrådt Jantelovens 11. bud, som lyder:

Du må ikke give de andre dårlig samvittighed

Til det er der kun at sige, at hvis nogen får dårlig samvittighed på grund af DIN succes med vægttab, er det DERES problem. Det kan aldrig blive dit, og du skal ikke lade det afspore din vej til DIT MÅL. Det er din krop, og du bestemmer selv, hvor slank den skal være. I stedet for at lytte til bemærkningerne, kan du fortælle, hvor godt tilpas du føler dig med din nye vægt. Måske kan det motivere nogen til at tage ansvaret for deres egen tilstand, så de også kan blive slanke og glade.

Og så kan du jo give dem mit telefonnummer ?

Få 10 lette skridt til er slankere og gladere dig

Og modtag mit nyhedsbrev med endnu flere tips til dit vægttab

Tak for din tilmelding. Din link til aktivering kommer i en mail