Line er 25 år gammel og mor til Malthe på 2 og Sif på 4. Da hun begyndte på slankecoaching i foråret 2012, var hun stadig på barsel. I løbet af seks måneder tabte hun 12 kilo, og i dag holder hun stadig sin ønskevægt og læser på sygeplejeskolen. Line har sagt ja til at fortælle, hvordan forløbet var, og hvad det har betydet for hende.

 

Hvad fik dig til at kontakte Slankecoachen, Line?

”Jeg havde taget over 25 kg på i begge mine graviditeter og havde virkelig svært ved at komme af med de sidste kilo. Jeg var rigtig ked af det og følte, at jeg lignede en slatten, gammel kone. Heldigvis var det stadig moderne med gamacher og tunikaer, så jeg kunne gemme mig og stadig se nogenlunde ud, men jeg ikke lyst til at vise min krop frem. Heller ikke for min mand, og det var selvfølgelig et problem. Jeg havde forsøgt at følge forskellige slankekure, og på et tidspunkt meldte jeg mig også ind i Vægtkonsulenterne, men jeg droppede det altid hurtigt igen. Med to små børn og en travl hverdag er det for besværligt at veje mad, tælle kalorier og lave speciel mad til sig selv. Derfor syntes jeg, det lød tillokkende, at man kan tabe sig og alligevel leve stort set, som man plejer.”

Hvordan foregik det i praksis?

”Jeg bestilte en halv times prøvesession for at se, om det var noget for mig. Helle virkede enormt tillidsvækkende, og det lød som om, hun havde rigtig meget forståelse for, hvordan jeg havde det. Jeg kunne godt lide, at hun sagde tingene lige ud – og så grinede vi ret meget! Hun fik mig til at tro på, at jeg godt kunne blive den gamle, slanke Line igen, så jeg bestilte straks en Kickstart.”

Kan du forklare, hvad det er?

”Hos mig foregik det på den måde, at vi først talte om, hvor meget jeg ville tabe, og hvad jeg ønskede at få ud af det. Jeg har en ret stram kjole, som jeg er meget glad for, og mit mål var at kunne have den på og føle mig godt tilpas i den. Det satte vi til at være minus 10 kilo. Den lille sov stadig ikke igennem om natten, så jeg var tit træt, og derfor kunne jeg ikke overskue de store ændringer, så vi blev enige om, at det så hellere måtte tage lidt længere tid. Vi lagde os fast på otte måneder, men efter et halvt år havde jeg allerede tabt 14 kilo. De to kom hurtigt på igen, men resten har heldigvis holdt sig væk. Derefter kiggede vi på, hvad jeg havde stående i skabe og skuffer, og snakkede om hvor vigtige de ting var for vores dagligdag, og hvad jeg var villig til at undvære. Jeg fortalte, hvordan min dag normalt så ud til hverdag og i weekenden. Det er vigtigt for mig, at min mand og jeg hygger os med lidt god mad og en flaske vin i weekenden, og det ville jeg ikke give afkald på. Vi levede egentlig også rimeligt sundt. Alligevel fik jeg øjnene op nogle dårlige vaner, jeg godt kunne ændre på, og ud fra dem lavede vi nogle enkle regler, jeg skulle følge.”

Hvad gik de ud på?

”Jeg kom f.eks. tit til at spise resterne af børnenes mad på tallerkenen uden at lægge mærke til det, eller jeg sad og nippede til resterne på fadet, selv om jeg faktisk var mæt. Helle kaldte det at bruge mig selv som skraldespand, og det var det billede, jeg skulle se for mig, hver gang jeg var ved at gøre det igen. Vi aftalte også, at børnenes mad skulle stilles ned i den anden ende af bordet, når de var færdige, og at maden skulle helt væk fra bordet, så snart de voksne var færdige. Vi kunne jo godt sidde ved bordet og hygge os alligevel. Så var der også lige min cola. Jeg kunne godt drikke en hel liter om dagen, og den var jeg ikke meget for at give slip på. Jeg havde også vænnet mig til, at vi skulle have slikskålen eller noget kage frem, når børnene var kommet i seng, og vi sad og så tv. Helle kombinerede de to ting og satte en begrænsning på. Jeg lærte at drikke vand med en skive citron i om dagen i stedet for cola, og min ”aftenbelønning” blev til lidt men godt. Der kunne jeg vælge mellem en lækker kage eller et godt stykke chokolade eller cola serveret i et pænt glas med isterninger og citronskive. Når jeg satte mig ned og koncentrerede mig om at nyde mit lækkeri i stedet for at proppe mig, føltes det meget mere som luksus, og så behøvede jeg ikke så meget.”

Var det virkelig alt, hvad der skulle til?

”Nej, vi mødtes et par gange mere, og jeg ringede til hotlinen en enkelt gang. Første gang arbejdede vi med mine spisemønstre. Dels fik Helle mig til at bruge en mindre tallerken, så øjnene blev narret til at tro, jeg havde fået mere, end jeg havde. Dels skulle jeg lære at spise langsommere og nyde maden – også selv om den nåede at blive kold. Det gør den jo tit, når man har små børn ved bordet, men så kan man jo lade være med at lave pasta, som bliver klistret og ulækkert. Anden gang gik vi lidt dybere. Jeg havde allerede tabt 7 kilo, og det var på en måde skønt, men på den anden side mærkede jeg pludselig, at mænd var mere interesseret i mig. Og ikke kun min egen! Det havde jeg det meget underligt med, men efter en god snak med Helle, blev jeg klar over, at jeg havde gemt mig lidt bag dellerne for at kunne bruge al min energi på at være den gode mor, jeg gerne ville være. Nu fandt jeg ud af, at der var plads til både at være mor og kvinde.”

Det gik jo hurtigere end forventet med at tabe dig. Har det været svært – og er det svært at holde vægten nu?

”Nej. Jeg var lidt chokeret over, hvor lidt der egentlig skulle til for at nå i mål. Ok, jeg kunne godt have tabt mig hurtigere på en kur, hvis jeg havde kunnet holde den, men her har ændringerne været så små, så det slet ikke har føltes svært. Derfor har jeg heller ingen problemer med at holde fast i dem i det lange løb.”

Hvad har dit vægttab betydet for dig?

”Jamen i forhold til før har jeg jo et helt nyt liv. Da jeg først havde vænnet mig til ikke kun at være mor, begyndte jeg virkelig at nyde min nye, slanke krop. Vægttabet gik langsomt nok til, at jeg kunne holde det ud, men hurtigt nok til at jeg kunne se fremskridt hele tiden, så det blev faktisk nemmere og nemmere at tabe sig. Jeg gemte mig ikke længere i store tunikaer og var endda i badeland med børnene, hvor jeg før ikke ville have vist mig i bikini. Mit sexliv blomstrede op, fordi jeg havde det bedre med min krop – jeg havde min stramme kjole på til min mands fødselsdag i november, og det var SÅ fedt. I januar begyndte jeg på en ny uddannelse, og da opdagede jeg, at jeg har fået meget mere selvværd. Jeg var slet ikke nervøs for at møde alle de nye mennesker eller for at sige noget i timerne. Jeg har en god veninde fra skolen, og hun sagde en dag, at hun opfattede mig som sådan en rigtig powerkvinde. Det er helt vildt mærkeligt, når jeg tænker tilbage på den, jeg var, da jeg vejede for meget.”

Skal du også i gang med dit vægttab nu og give glæden og selvværdet et ordentligt skud energi? Så ring eller mail og book dine 20 minutters prøvecoaching. Det er GRATIS til udgangen af januar

Få 10 lette skridt til er slankere og gladere dig

Og modtag mit nyhedsbrev med endnu flere tips til dit vægttab

Tak for din tilmelding. Din link til aktivering kommer i en mail